Poma

LA POMA

L’arbre és originari de regions d’Àsia central i Europa oriental, i d’allà es va estendre per la resta del continent, Europa i Àfrica. Actualment, es cultiva pràcticament a tot el món, sent dels arbres fruiters més cultivats.

La pomera floreix a la primavera i es cull entre finals d’estiu i la tardor, quan el fruit és madur. No obstant, en trobem tot l’any ja que té una gran capacitat de conservació. Existeixen més de 7.500 varietats amb formes, colors, textures, olors i sabors molt diferents.

T’interessa la nostra poma?

Truca’ns al 973170011 o envia’ns la informació a través del formulari de contacte. Et contestarem en breu!

VARIETATS I DISPONIBILITAT

Grup Golden

La més consumida del món: cruixent i sucosa, molt aromàtica i dolça

GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

Grup Gala

De grandària petita a mitjana amb un sabor dolç, ideal per a pastissos, salses, amanides i com a berenar o refrigeri.

GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

Granny Smith

De color verd intens i cruixent, lleugerament àcida i sucosa, sent excel·lent tant per cuinar com per menjar crua.

GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

Fuji

Amb molta aigua, dolça i fresca, se li atribueixen propietats curatives.

GenFebMarAbrMaiJunJulAgoSetOctNovDes

RAONS PER MENJAR-NE UNA AL DIA

Les pomes reuneixen un seguit de propietats que ens ajuden a preservar la nostra bona salut, com la supressió de tumors, els efectes antioxidants i regularitzadors del colesterol. Els estudis mostren que:

 1. Ens aporten vitamines C. La vitamina C ens facilita l’absorció del ferro i ens protegeix el tracte gastrointestinal.

 2. Són riques en flavonoides, que tenen efectes preventius cardiovasculars, són protectors de les parets vasculars, antiinflamatoris i antihemorràgics.

 3. Són baixes en calories i riques en fibra, una poma mitjana conté entre 70 i 100 kilocalories; aquesta composició ens ajuda a mantenir un pes saludable i a regularitzar les deposicions. Menjar una poma abans dels àpats té un efecte preventiu del reflux gàstric.

 4. Contenen àcids màlic i tartàric, que ens ajuden a preservar la nostra flora intestinal saludable i són preventius de la formació de plaques bacterianes a les dents que poden degenerar en càries.

 5. Els flavonoides que contenen tenen efectes preventius sobre el càncer i poden reduir el risc de càncer de còlon, de pròstata i de pulmó.

 6. Són riques en fenols; els fenols tenen un doble efecte sobre el colesterol: redueixen el colesterol dolent i augmenten el colesterol bo.

 7. Redueixen el risc de patir diabetis tipus II i ens ajuden a aprimar-nos.

 8. Contenen fitonutrients, que ens protegeixen el cervell de malalties neurodegeneratives, com l’Alzheimer i el Parkinson. Investigadors de la Universitat de Cornell defensen que la quercetina que contenen les pomes protegeix les cèl·lules cerebrals de trastorns neurodegeneratius com l’Alzheimer.

 9. La quercetina que porten és un potent antial·lèrgic amb efectes beneficiosos en casos d’hipersensibilitat com la rinitis al·lèrgica i l’asma. Una recerca de la Universitat de Nottingham evidencià que les persones que mengen 5 pomes, o més, a la setmana tenen més bona salut pulmonar i són menys propenses a patir asma. Els nens de mares que han menjat moltes pomes durant l’embaràs són menys propensos a patir asma.

 10. Són riques en antioxidants, com la vitamina C i la vitamina E i, per tant, ens protegeixen del dany oxidatiu a nivell cel·lular.

 11. Incrementen la producció d’acetilcolina, prevenint la disminució del rendiment cognitiu que acompanya les deficiències dietètiques, genètiques i l’envelliment.

ALTRES FRUITES

Peres

Fruita d’òs